Zelené potraviny konzumujem už 10 rokov. Pravdupovediac, život bez nich si už neviem predstaviť. Vďaka nim sa vyriešili mnohé moje zdravotné problémy (chronická pankreatitída, zvýšený očný tlak, zápaly kĺbov, paradentóza, zápcha, hemeroidy, krvácanie z konečníka), zdravotné problémy mojich blízkych a ďalších ľudí.
To všetko je už preč a to len vďaka obsahu dvoch zelených krabíc – jačmeňa a chlorelly. Samozrejme, že som sa najskôr presvedčila, ktorý jačmeň a chlorela sú tie najkvalitnejšie.
Dnes však chcem napísať svoju skúsenosť, ako sa zhoršil môj zdravotný stav, keď som len na dva mesiace prestala konzumovať zelené potraviny.
Bolo to cez letné prázdniny pred 3 rokmi. Prišli na prázdniny vnúčatá. Chcela som im dopriať kvalitnú stravu a ja som si v jedení zelenáčov urobila pauzu. Začala som pociťovať bolesti v oblasti brucha, ktoré sa stupňovali až tak, že som skončila v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti s diagnózou vred žalúdka.
Keď mi po niekoľkých dňoch dovolili piť, tak som vo zvýšenej miere pila zelený jačmeň a neskôr cmúľala chlorellu, aby som celou tabletou nezaťažila žalúdok. Asi po dvoch týždňoch mi robili kontrolnú gastroskopiu a lekár mi povedal, že keby to nebol robil a videl predtým, ani nevie, kde ten vred bol. Tak sa to pekne zahojilo.
Ja som si zobrala ponaučenie na celý život. Bez zeleného jačmeňa a chlorelly už ani jeden deň. Záleží mi na tom, aby som svoj ďalší život prežila kvalitne a spokojne.
Za tie roky mám skúsenosti s tým, čo zelené potraviny dokážu a som vďačná, že nemusím čas tráviť u lekára a svoje peniaze utrácať v lekárňach.
Dagmar